...

SEO for begyndere – 10 tips fører dig til tops på Google i 2024

Lær essentielle SEO-tips for 2024: keywords, Meta-tekst, backlinks, og mere. Perfekt for begyndere, der vil forbedre deres Google-rangering.
Lundehøj Marketing computer arbejder med SEO systemer

Indholdsfortegnelse

Hvis du er nybegynder inden for SEO, kan tanken om at optimere din hjemmeside til organiske placeringer i søgemaskinerne virke overvældende. Det er en skræmmende udfordring at tage op, men med lidt tid og indsats behøver det ikke at være så skræmmende. Vi har samlet 10 tips til at hjælpe begyndere med at komme i gang med SEO og begynde at klatre op ad ranglisterne i 2024.

Du kan finde svar på mange af de forvirrende ord i vores Online Marketing Ordbog. Gå fra SEO for begyndere til SEO for eksperter på ingen tid!

Hvad er SEO?

Søgemaskineoptimering (SEO) er en række teknikker, der bruges til at optimere synligheden af en hjemmeside i søgemaskiner som Google og Bing. SEO, hvis gjort korrekt, hjælper din hjemmeside med at blive vist højere på søgemaskinernes resultatsider (SERP), hvilket gør det lettere for potentielle kunder at finde dig online. Ved at forbedre din SEO kan du øge trafikken til din hjemmeside og generere flere leads og salg til din virksomhed. SEO er et vigtigt værktøj for enhver virksomhed, der ønsker at øge sin online tilstedeværelse og tiltrække nye kunder. Det indebærer optimering af indhold, tekniske aspekter af hjemmesiden, linkbuilding-strategier, søgeordsresearch, analyse af konkurrenternes hjemmesider og meget mere. Med korrekt implementering af disse teknikker kan virksomheder opnå betydelig organisk synlighed på SERP’er og nå deres ønskede målgruppe mere effektivt end nogensinde før.

1. Start med søgeordsanalyse:

Søgeordsanalyse: Hvorfor er det vigtigt?

Søgeordsanalyse er processen med at undersøge, identificere og udvælge de bedste søgeord til din hjemmesides SEO. Det indebærer at undersøge, hvad dine kunder søger efter, når de bruger søgemaskiner til at finde dine produkter eller tjenester. Det hjælper dig med at forstå, hvad folk leder efter, så du kan optimere dit indhold, så det matcher deres behov. At vælge mindre søgeord (long tail keywords) kan hjælpe dig med at forstå dine kunder bedre og samtidig øge chancen for at opnå en god placering på søgemaskinerne.

Sådan laver du søgeordsanalyse

Der er et par vigtige trin involveret i søgeordsanalyse. Først skal du identificere relevante emner, der er relateret til din virksomhed og dens tilbud. Når du har identificeret disse emner, skal du brainstorme potentielle søgeord, der relaterer til dem. Derefter skal du vurdere konkurrenceevnen for hvert søgeord ved hjælp af et værktøj som Google Trends eller Keywords Explorer fra Ahrefs. Til sidst skal du vælge de søgeord, der klarer sig bedst, og som vil hjælpe med at øge din hjemmesides synlighed på SERP’erne. Husk, at det er meget vigtigt, at søgeordene er relevante for det du skriver om.

Værktøjer til søgeordsanalyse

Der findes flere værktøjer, som kan hjælpe med søgeordsanalyse, f.eks. Google Ads Keyword Tool (keyword planner), Ahrefs’ Keywords Explorer, SEMrush’ Keyword Magic Tool og Moz’ søgeordsforskningsværktøj. Disse værktøjer giver værdifuld indsigt i søgetendenser over tid samt konkurrenceniveauer på visse markeder, hvilket vil hjælpe med at træffe bedre beslutninger om, hvilke søgeord man skal fokusere på. Derudover giver de adgang til en række funktioner såsom lokale og globale estimater af søgevolumen, søgeordssværheds resultater og meget mere.

2. Optimer dine titler og metabeskrivelser:

Metatitler og metabeskrivelser er stykker af HTML-kode, der vises på søgemaskinernes resultatsider (SERP). De giver et resumé af indholdet på siden og giver søgemaskinerne en forståelse af, hvad det handler om. Metatitler bør være beskrivende, ikke længere end 60 tegn og indeholde relevante søgeord. Metabeskrivelser skal også være beskrivende og ikke længere end 150-160 tegn, inklusive en opfordring til handling.

Når du optimerer metatitler og -beskrivelser, bør du sikre dig, at de præcist beskriver sidens indhold og bruger relevante søgeord for at maksimere synligheden. Din sides metatitel bør også indeholde dit brandnavn eller andre vigtige oplysninger, så brugerne kan identificere, hvem der har skabt indholdet. Derudover er det vigtigt at sørge for, at din metabeskrivelse er overbevisende nok til at tilskynde folk til at klikke sig videre til din hjemmeside.

Du kan også bruge schema markup eller rich snippets til at give yderligere oplysninger til søgemaskinerne, f.eks. rating stars eller review snippets. Det er med til at skabe mere opmærksomhed om din hjemmeside i SERP’erne og give brugerne mere kontekst, før de besøger den. Schema markup er dog lidt mere avanceret, og kræver et blogindlæg for sig selv.

De fleste CMS’er tillader dig at tilføje meta titles og meta descriptions direkte på indlægget, hvilket betyder, at du ikke behøver at tilføje det som et HTML tag. Du kan let og hurtigt skrive det på siden.

3. Skriv frisk indhold af høj kvalitet:

Den vigtigste del af enhver SEO-strategi er at producere indhold, som dit publikum elsker. Frisk indhold af høj kvalitet hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvad din hjemmeside handler om, og hvorfor den fortjener at blive rangeret højere end andre hjemmesider.

Når du skaber indhold, skal du sørge for at bruge relevante nøgleord, så søgemaskinerne nemt kan identificere sidens emne. Undgå også keyword stuffing – nogle mennesker tilføjer for mange keywords i et forsøg på at rangere højere, men det kan faktisk skade deres placering, da Googles algoritme straffer sider for at bruge for meget af et enkelt keyword eller en sætning.

Derudover skal du holde dit indhold opdateret og regelmæssigt udgive nye artikler. Det vil sikre, at du har frisk materiale til både brugere og søgemaskiner, hvilket øger synligheden. Til sidst, sørg for at have et engagerende indholdsmiks med fotos, videoer og infografik for at holde brugerne engagerede.

4. Brug korrekte header tags:

Heading tags, eller H-tags, fortæller søgemaskinerne, hvordan du har organiseret dit indhold, og hjælper med at dele det op for de besøgende. Korrekt brug af header tags kan forbedre læsbarheden og gøre dit indhold lettere at scanne.

H1’er markerer begyndelsen på et nyt afsnit på en side og bør bruges sparsomt – de fleste sider bør kun have ét H1-tag pr. side. Det skal matche dokumentets titel med hensyn til emne og søgeordsrelevans.

De andre overskriftstags (H2-H6) bruges til at opdele indholdet i underoverskrifter inden for hvert afsnit. Disse overskrifter giver også Google et fingerpeg om, hvad der er vigtigt i det pågældende afsnit, så brug dem med omhu. I dette blogindlæg er titlen markeret som H1, mens hver af tipsene er markeret som H2, og underoverskrifterne i disse tips er markeret som H3.

5. Optimer billeder:

Søgemaskiner kan ikke læse billeder, så det er vigtigt at optimere dem med alt-tags. Alt-tags er korte sætninger, der beskriver et billede, så Google ved, hvad billedet handler om. Sørg for, at dine billeder har beskrivende filnavne og alt-tags for at hjælpe søgemaskinerne med at forstå, hvad de kigger på

Optimering af billeder hjælper også med at fremskynde sidens indlæsningstid, hvilket igen kan forbedre din SEO-placering. Du bør komprimere store billeder, før du uploader dem til din hjemmeside eller blog for at sikre hurtigere indlæsningstider.

Billedstørrelse og filtype er vigtige faktorer i optimering af billeder til SEO. Når det kommer til størrelse, er den bedste praksis at holde billedstørrelser under 100 KB så meget som muligt. Større filer vil tage længere tid at indlæse, hvilket kan påvirke sidens indlæsningstid og påvirke SEO-placeringen negativt.

Når det gælder filtyper, er web-venlige formater som JPEG, PNG og GIF anbefales. Undgå at bruge filtyper, der kræver plugins som Flash, hvis du kan undgå det. Det nyeste format til billeder er webp, som yder ekstremt godt. Det kan reducere størrelsen på dine billeder med 70% uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Der findes mange gratis online værktøjer til at komprimere og konvertere billedfiler. Jeg kan anbefale tinyjpg eller cloudconvert.

6. Opret interne links:

Interne links er vigtige for SEO af flere grunde. For det første hjælper de med at sprede link equity rundt på din hjemmeside, hvilket kan forbedre sidens autoritet og placering på søgemaskinernes resultatsider (SERP). Interne links hjælper også besøgende med nemt at navigere rundt på din hjemmeside og finde mere indhold, der er relevant for dem.

Googles crawlere bruger interne links til at indeksere alle siderne på din hjemmeside, så sørg for, at du har en god intern linkstruktur. Det betyder, at du skal skabe et hierarki af links, der peger tilbage til andre sider på din hjemmeside.

Når det handler om at skabe de bedste interne links til SEO, skal du bruge specifikke søgeordssætninger som ankertekst og linke til relevant indhold. Det vil være med til at optimere din sides placering i søgemaskinerne.

7. Gør din hjemmeside mobilvenlig:

Google har gjort det klart, at mobilvenlige hjemmesider favoriseres i søgeresultaterne. Mobilbrug driver nu størstedelen af webtrafikken, og med flere mennesker, der bruger deres telefoner til at få adgang til internettet, er det vigtigt at sørge for, at din hjemmeside ser godt ud på alle enheder.

Sørg for, at din hjemmeside bruger responsivt design, så uanset hvilken enhed, dine besøgende bruger, kan de nemt navigere og interagere med din hjemmeside.

8. Optimer sidehastigheden:

Sidehastighed er en vigtig rankingfaktor, der påvirker brugeroplevelsen af din hjemmeside. Hvis en side tager for lang tid at belastning, er det mere sandsynligt, at brugerne forlader din hjemmeside, før de overhovedet når til indholdet.

For at optimere din sidehastighed skal du bruge et værktøj som Google PageSpeed Insights eller GTmetrix til at finde ud af, hvilke aspekter af din hjemmeside, der gør den langsommere. Løs derefter disse problemer ved at optimere billeder, komprimere filer og bruge caching-teknikker.

Jeg vil gerne påpege, at dette er en kompleks opgave. Selvom nogle problemer kan løses ved at analysere værktøjernes resultater, kræver de fleste problemer inden for områder som CSS og DOMS en ekspert i teknisk SEO. For at forbedre ydeevnen af din hjemmeside kan du installere plugins såsom cache-plugins, hvis du bruger WordPress. Anbefalede hastigheds-plugins inkluderer WP Rocket, WP Super Cache, NitroPack og lignende.

9. Analyser og overvåg dine resultater:

Endelig skal du analysere og overvåge dine resultater. Brug værktøjer som Google Analytics (eller andet analytics, som Matomo Analytics) og Search Console til at spore organisk trafik, konverteringer og andre nøgletal relateret til din SEO-indsats.

Du kan også bruge søgeordssporingsværktøjer som SEMrush eller Ahrefs Keyword Explorer til at hjælpe dig med at identificere de mest effektive søgeord til din hjemmeside. Normalt er det SEO-specialister, der bruger disse værktøjer, da de kan være temmelig dyre.

10.Opbyg troværdige backlinks:

Sidst, men ikke mindst, skal du opbygge troværdige backlinks. En god hjemmeside er en, der har en solid backlink-profil med links fra autoritative og velrenommerede kilder. Disse hjælper med at forbedre din domæneautoritetsscore og øge din rankingstyrke.

Du kan bruge tjenester som Moz’s Open Site Explorer til at identificere hjemmesider med potentielle linkmuligheder. Du kan også brug opsøgende værktøjer som Buzzstream eller Pitchbox til at komme i kontakt med hjemmesideejere og få dine backlinks.

Husk, at SEO er en løbende proces, der kræver tid, tålmodighed og dedikation, for at det kan betale sig. SEO kan være skræmmende, især hvis man lige er begyndt. Men med lidt øvelse og den rette vejledning kan du få din hjemmeside til at rangere højere i søgemaskinernes resultatsider. Følg de 10 tips ovenfor for at begynde at optimere dit website korrekt, øge synligheden og opbygge en stærk tilstedeværelse på søgemaskinernes resultatsider (SERP’er)! Held og lykke med det!

Relaterede indlæg

Spændende indlæg fra andre kategorier

Har din virksomhed brug for sparring?

Læs mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, og din virksomhed.
Hvis det har interesse, så tilbyder jeg en uforpligtende snak, om hvordan jeg kan hjælpe dig, med at forbedre din online tilstedeværelse.

En samarbejdspartner du kan have tillid til.

Få en gratis og uforpligtende

Marketing gennemgang

Er du i tvivl om din marketing kører som den skal? Eller vil du bare have nogle gode tips & tricks til at forbedre annoncering, SEO, hjemmeside eller helt fjerde?

Så lad os tage en gratis & uforpligtende Marketing gennemgang.