...

Google My Business: Et uundværligt værktøj til at booste din lokale SEO

Vil du skille dig ud lokalt? Vi dykker ned i, hvordan det kan booste din lokale SEO og hjælpe dig med at tiltrække flere kunder. Lær de bedste tricks og få din virksomhed til at skinne i lokalområdet.
Mand kigger på sin telefon

Indholdsfortegnelse

Har du nogensinde hørt om Google My Business og undret dig over, hvad det er, og hvorfor det er vigtigt for SEO? Online tilstedeværelse altafgørende, og Google My Business er et værktøj, der kan hjælpe dig med at optimere den. I dette blogindlæg vil vi udforske, hvad Google My Business er, hvorfor det er vigtigt for SEO, og hvordan du kan bruge det til at styrke din virksomheds online synlighed.

Hvad er Google My Business?

Google My Business er et gratis værktøj fra Google, der hjælper virksomhedsejere med at styre og optimere deres virksomheds online tilstedeværelse på tværs af Googles platforme, herunder Søg og Maps. Ved at oprette en Google My Business-listing kan du præsentere nøjagtige oplysninger om din virksomhed til potentielle kunder, fremvise billeder, samle og reagere på anmeldelser, og endda lade kunderne reservere tjenester eller bestille varer direkte fra din listing.

Google My Business eksempel fra Lundehøj Marketing

Lad os nu dykke ned i, hvorfor Google My Business er så vigtigt for SEO, og hvordan du kan bruge det til at forbedre din virksomheds synlighed online.

Fordelene ved Google My Business for SEO

Google My Business er et effektivt værktøj for virksomheder, der ønsker at forbedre deres lokale søgemaskineoptimering (SEO). Når du har en optimeret Google My Business-listing, øges dine chancer for at blive vist i lokale søgeresultater og Google Maps, hvilket kan være afgørende for virksomheder, der primært betjener kunder i et bestemt geografisk område.

Derudover kan Google My Business også forbedre din organiske søgeplacering. Google foretrækker virksomheder, der giver nøjagtige og detaljerede oplysninger, og bruger disse oplysninger til at hjælpe med at afgøre, hvilke virksomheder der skal vises for relevante søgninger. Ved at give så mange detaljer som muligt i din Google My Business-listing, sender du signaler til Google om, at din virksomhed er relevant og pålidelig.

Forestil dig at du f.eks. Er frisør i Korsør. Hvis nogen indenfor et areal søger på “frisør”, så dukker du op i flere søgeresultater: søgemaskine, Maps, virksomhedslisting m.m. Samme sker hvis nogen søger på “frisør Korsør”. Det kan være en gamechanger, for især mindre servicevirksomheder.

Lokal SEO og Fordelene ved Google My Business

Lokal søgemaskineoptimering, eller lokal SEO, er processen med at optimere din online tilstedeværelse for at tiltrække mere forretning fra relevante lokale søgninger. Disse søgninger finder sted på Google og andre søgemaskiner. Folk søger efter lokale virksomheder ved hjælp af forskellige søgemaskiner – Google er den største, men også Bing, Yelp, Apple Maps og andre har en betydelig del af markedet.

Her er nogle måder, hvorpå Google My Business kan styrke din lokale SEO:

 1. Øget synlighed i lokale søgeresultater: Google prioriterer lokale virksomheder i søgeresultaterne, især når brugerne udfører lokale søgninger. Med en optimeret Google My Business-listing kan din virksomhed vises i det lokale pakkeudsnit (de tre virksomhedslistinger, der vises øverst i lokale søgeresultater), hvilket kan øge din synlighed og få flere kunder til at besøge din virksomhed.
 2. Nøjagtige og detaljerede virksomhedsoplysninger: Google My Business giver dig mulighed for at angive nøjagtige og detaljerede oplysninger om din virksomhed, inklusive navn, adresse, telefonnummer, åbningstider og meget mere. Disse oplysninger hjælper kunderne med at finde og kontakte din virksomhed, og de sender også positive signaler til Google’s søgealgoritmer.
 3. Kundeanmeldelser og bedømmelser: Google My Business giver dine kunder mulighed for at efterlade anmeldelser og bedømmelser af din virksomhed. Positive anmeldelser kan forbedre din virksomheds omdømme, tiltrække flere kunder og sende positive signaler til Google’s søgealgoritmer, hvilket kan forbedre din lokale SEO.

Vi er i, og bevæger os endnu mere ind i en tid, hvor online søgninger bliver mere og mere lokaliserede, og det at være synlig i lokale søgeresultater er derfor afgørende for enhver virksomhed. Ved at udnytte Google My Business kan din virksomhed stå frem i mængden og nå ud til flere lokale kunder.

Hvordan man opretter og optimerer en Google My Business-listing

At oprette en Google My Business-listing er en relativt enkel proces. Først skal du oprette en Google-konto (enhver Google mail kan bruges) til din virksomhed, hvis du ikke allerede har en. Derefter kan du gå til Google My Business-hjemmesiden og følge vejledningen for at oprette din virksomheds listing.

Du kan tilgå Google My Business hjemmesiden her.

Blot klik på “administrerer nu”, og følg trinnene, så er du hurtigt på banen med din egen GMB profil!

Screenshot fra Google My Business forsiden – Klik på billedet for at komme direkte til

Optimering af din Google My Business-listing indebærer flere trin. For det første skal du sørge for, at alle dine virksomhedsoplysninger er korrekte og opdaterede. Dette inkluderer din virksomheds navn, adresse, telefonnummer, åbningstider og hjemmeside. For det andet kan du overveje at tilføje billeder, der repræsenterer din virksomhed, da disse kan hjælpe med at tiltrække potentielle kunder. Endelig er det en god idé at samle og reagere på anmeldelser, da positive anmeldelser kan forbedre din virksomheds omdømme og tillid blandt potentielle kunder.

Andre måder at bruge Google My Business på til at forbedre din SEO

Ud over at forbedre dine lokale søgeresultater er der mange andre måder, du kan bruge Google My Business på til at forbedre din overordnede SEO-strategi. Her er nogle ideer:

 • Brug af indlæg:
  Google My Business giver dig mulighed for at lave indlæg, som kan vises direkte i din virksomheds listing. Du kan bruge disse indlæg til at dele nyheder, opdateringer, tilbud og meget mere. Disse indlæg kan hjælpe med at holde din listing frisk og relevant, hvilket kan forbedre din SEO.
 • Anvendelse af attributter:
  Google My Business tillader dig at tilføje attributter til din virksomhed, såsom “Damevenlig” eller “Hjælper med at tjene lokalsamfundet”. At tilføje relevante attributter kan hjælpe Google med at forstå din virksomhed bedre og forbedre din synlighed for relevante søgninger. I dagens Danmark burde det ikke være nødvendigt, at have mange af disse attributter, men det er en god måde, at skille sig ud på, og sikre kunderne, at de ved hvad de får.
 • Udnyttelse af Q&A-funktionen:
  Google My Business har en Q&A-funktion, hvor kunder kan stille spørgsmål om din virksomhed, og du kan svare på dem. Dette giver en fantastisk mulighed for at interagere med dine kunder og vise Google, at du er aktiv og engageret.

At forstå og optimere din Google My Business-listing er en kraftfuld måde at forbedre din virksomheds SEO og synlighed online. Ved at sørge for, at din listing er komplet, præcis og opdateret, kan du øge dine chancer for at blive vist i lokale søgeresultater og Google Maps. Ved at udnytte funktionerne i Google My Business, såsom indlæg, attributter og Q&A, kan du yderligere forbedre din SEO og skabe en mere engagerende oplevelse for dine kunder. Så hvis du endnu ikke har taget fuld fordel af Google My Business, er det på tide at komme i gang!

Jeg håber, at denne guide har givet dig den viden og de værktøjer, du har brug for, til at begynde at bruge Google My Business som en del af din SEO-strategi. Som altid, hvis du har brug for mere hjælp, er jeg her for at hjælpe.

Relaterede indlæg

Spændende indlæg fra andre kategorier

Har din virksomhed brug for sparring?

Læs mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, og din virksomhed.
Hvis det har interesse, så tilbyder jeg en uforpligtende snak, om hvordan jeg kan hjælpe dig, med at forbedre din online tilstedeværelse.

En samarbejdspartner du kan have tillid til.